Logo-billede

Behandlerliste

Vi prøver her at samle information om behandling af pudendal neuralgi i Danmark og vil løbende opdatere siden, som er tænkt som en hjælp til få overblik og viden om lidelsen.

At finde vej til en behandler kan undertiden opleves som lidt af en opgave, men tjek Nettet og spørg undervejs ind til en behandlers speciale og ikke mindst om han/hun kender pudendusnerven og til pudendal neuralgi og smerter i underlivet.
Du kan også bruge din praktiserende læge til at få information om behandlingstilbud i det offentlige. Kender din læge ikke til pudendal neuralgi, så insister på at vedkommende sætter sig ind i dit ”problem”.

Dansk Selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi (DUGOFs)

På DUGOFs hjemmeside finder du en liste over specialuddannede behandlere i hele landet med stor erfaring i underliv. Orienter dig i bunden under hver enkelt og tjek behandlerens kompetencer og om personen behandler patienter med underlivssmerter. På foreningens hjemmeside finder du også pjecer med øvelser mod smerter i underlivet samt kvinde- & mandepjecer om bækkenbundstræning. Alle pjecer kan downloades.
Se hertil:
Behandlerliste for Dansk Selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi
Pjecer om smerter i underlivet


Dansk Selskab for Vulvalidelser (DSFL)

Er du kvinde kan du på DSFLs hjemmeside finde en landsdækkende liste over Vulvaklinikker og vulvaambulatorier samt privatpraktiserende gynækologer med erfaring i vulvalidelser. Behandling på offentlig vulvaklinik kræver henvisning fra egen læge.
Se hertil: DSVLs oversigt over vulvaklinikker

Center for Vulvodyni, privat

Klinikken er lukket ultimo august 2022. 

AROS Privathospital

AROS, Tværfaglige Gynækologiske Smerteklinik henvender sig til kvinder med bl.a. smerter i underlivet og her behandles flest kvinder med vulvodyni med botox. Behandling gives gennem vagina og tilbydes også kvinder med pudendal neuralgi.
Med behandlingsgarantien er der mulighed for at få udgiften til behandling dækket af det offentlige.
AROS Smerteklinik holder til Aarhus N. Tjek deres hjemmeside for tilbud og priser og kontakt evt. AROS for at høre om deres erfaring med behandling af pudendal neuralgi.
Se hertil: Aros om botoxbehandling

Tværfaglige smertecentre/-klinikker

Nogle af regionernes offentlige behandlingssteder tilbyder behandling med botox og for kvinder sker det på en vulvaklinik (se ovenstående liste, DSFL).
Der er også offentlige smerteklinikker, som tilbyder behandling med botox til patienter med fx nervebetændelse i benene eller patienter med alvorlig migræne. Så ring til din regions forskellige smertecentre og hør om de tilbyder behandling med botox mod pudendal neuralgi. Injektion vil sandsynligvis så blive givet i ballerne.
Henvisning til et offentligt smertecenter og/eller offentlig vulvaklinik kræver henvisning fra egen læge. Din læge kan evt. også hjælpe med viden om tilbud i det offentlige og private i regionen du bor.  

Stop Smerten, Cryocenter Copenhagen

Hos Stop Smerten tilbydes langvarig smertefrihed eller smertelindring. Behandlingen foregår ved at tilføre kulde til den skadede nerve i nogle få minutter.
Forud for selve behandlingen med cryo gives en blokade på nerven. Virker lokalbedøvelsen vil man efter et par uger gå videre til selve kuldebehandlingen.
Om behandlingen virker på pudendal neuralgi er uvist. På Stop Smertens hjemmeside kan læses uddybende om deres behandlingstilbud, priser og om klinikkens egen beskrivelse af succes med behandling af forskellige typer af nervesmerter.
Klinikken ligger på Østerbro, centralt i København. Stop Smerten har indgået aftale med Region Hovedstaden, der indebærer, at bor du regionen, har du gode muligheder for at få dækket udgift til behandlingen.  
Se hertil: stopsmerten.dk's hjemmeside

Nervestimulering

Nervestimulering kaldes også smertestimulation og rygmarvsstimulation. Det er en behandling, som tilbydes kroniske smertepatienter. På Rigshospitalets hjemmeside kan du læse, hvordan indgrebet foregår og om fordele og ulemper ved denne form for behandling.
Se hertil:  RH om nervestimulering

Dekompression:

Denne form for behandling ses ikke at blive foretaget i Danmark, men tilbydes i USA og måske også andre steder i verden.
Se hertil: Video om hvorledes en dekompression operativt foretages kan findes på YouTube.

 

Udvalgte behandlere og behandlingstilbud

Nedenfor har vi oplistet nogle behandlere og behandlingstilbud. De er udvalgte fordi de alle har erfaring med og har mødt mennesker, der døjer med pudendal Neuralgi.

Klinik Hanne Ryttergaard

Klinik Hanne Ryttergaard er en klinik med speciale i underlivsproblemer hos kvinder og mænd og Ryttergaard har igennem mange år behandlet en række problemstillinger i bækkenbunden hos begge grupper. Det gælder også problemer som af forskellige årsager stammer fra pudendusnerven. Hanne Rytteraard er specialuddannet fysioterapeut og hendes behandling på pudendus problemer tilbydes via skeden og/eller endetarm. Udover behandling gives vejledning om øvelser, der kan hjælpe med at få symptomer lidt under kontrol. På Klinik Hanne Ryttergaards hjemmeside har du mulighed for at sende en kontaktformular og beskrive din situation, hvorefter du kontaktes. Klinikken ligger i Roskilde på Sjælland.
Se hertil: Klinik Hanne Ryttergaard

Birthe Bonde Klinikken

Birthe Bonde Klinikken er den første klinik i Danmark med speciale i underlivsproblematikker hos kvinder og mænd. Klinikken har en bred vifte af tilbud til kvinder og mænd med underlivsproblemer, herunder patienter med smerter fra pudendusnerven. Birthe Bonde Klinikken er en større klinik med flere specialuddannede fysioterapeuter, som tilbyder forskellige former for behandling og øvelser af en spændt og smertende bækkenbund.  Birthe Bonde vil selv sidde ved telefonen dagligt i tidsrummet kl. 8-9. Klinikken holder til på Østerbro i København. På klinikkens hjemmeside kan du orientere dig i dens mange tilbud og her kan du også downloade flere forskellige pjecer med øvelse for bækkenbunden.
Se hertil: Birthe Bonde Klinikken

Massagecentret

På Massagecentret tilbydes massage på højt niveau og klinikken bygger på en holistisk og bred forståelse af krop og sind. Klinikkens massør har mange års erfaring med behandling af kvinder med bækkenproblemer og underlivssmerter, herunder kvinder med pudendal neuralgi. Behandlingen består bl.a. af massage af ydre og indre muskler i underliv, bækkenafbalancering, vejledning om øvelser og afspænding.
På klinikkens hjemmeside kan bl.a. læses en række patienthistorier om kvinder behandlet for PN. 
Klinikken ligger i indre by, København.
Se hertil: Massagecentrets artikel om pudendusneuralgi

AidPlan

AidPlan er en sundhedsvirksomhed med forskellige specialer med klinikker i Tyskland og USA. Klinikken tilbyder et 12 ugers online behandlingsforløb af pudendal neuralgi. På AidPlans hjemmeside kan gratis downloades pjecer for mænd og kvinder om pudendal neuralgi, årsager, behandling, øvelser m.v.
Se hertil: AidPlans hjemmeside

 

Senest opdateret 28. august 2022